De slaapkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt, als het goed is bijna een derde van de dag. Daarom is het belangrijk dat je je slaapkamer goed inricht, zodat je er goed kan slapen en er eventueel ook nog andere dingen kan doen. 

De kleur op de muur

Het is voor je slaapkamer belangrijk dat je geen hele felle kleur op de muren doet. Die zorgt er namelijk voor dat je ‘s nachts lastiger in slaap kan vallen. Uiteindelijk is een slaapkamer natuurlijk bedoeld voor het slapen, dus kun je beter kiezen voor een donkerdere, rustgevende kleur waardoor je sneller in slaap kan komen. Uit onderzoek is gebleken dat blauwtinten het allerbeste werken voor de nachtrust.

Goede verduistering

Goed slapen doe je in het donker, daarom is het erg belangrijk om je kamer goed te kunnen verduisteren. Rolluiken werken het beste, maar zien er niet altijd mooi uit. Kies daarom voor rolluiken aan de buitenkant en gordijnen aan de binnenkant, zodat je de uitstraling van gordijnen hebt gecombineerd met de effectiviteit van rolluiken. 

Rustige plek in het huis

In slaap vallen gaat altijd makkelijker als het stil is en ook daarvoor werken rolluiken erg goed. Maar ook de plek van je slaapkamer maakt uit, als je nog zelf kan kiezen waar je slaapkamer zit, is een rustige plek natuurlijk het beste. Als er aan de achterkant van je huis andere huizen staan en aan de voorkant een weg is, slaap je aan de achterkant van je huis waarschijnlijk beter dan aan de voorkant. 

Temperatuur 

Ook de temperatuur op je kamer is erg belangrijk voor het slapen. Uit onderzoek is gebleken dat je in een koele kamer beter kan slapen dan in een warme. De perfecte temperatuur om te slapen zou zelfs maar 18 graden celsius zijn. Daarom kan een eventuele airco zeker geen kwaad. Anders is het belangrijk dat het raam soms open staat, om koele lucht binnen te laten. 

Opruimen

Een opgeruimde kamer, is een opgeruimd hoofd. Daarom is het erg belangrijk dat je geen rommel laat slingeren om zo beter te slapen. Met een leeg, rustig hoofd val je immers veel makkelijker in slaap.