Baby-Kamer-Smile-Living-Unisex

Ben jij in verwachting en blijft het nog een verrassing of het een jongen of een meisje wordt? Dan staat je babyuitzet vast helemaal in het teken van genderneutrale meubels, kleertjes en speelgoed. Gelukkig zijn er ontzettend veel leuke neutrale babyspulletjes voor een unisex babykamer te vinden. Wil je weten wat de trends van nu zijn voor een babykamer voor jongens en meisjes? Deze 4 thema’s zijn momenteel helemaal in!

Groen en geel

je maakt een babykamer gemakkelijk unisex door één muur een neutrale kleur te geven en accessoires in deze kleur toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor donkergroen of okergeel, kleuren die momenteel helemaal in zijn. Vind je een gekleurde muur iets te heftig? Ga dan voor behang waar de kleur subtiel in terugkomt en kleed de babykamer verder aan met kleine details in de kleur. Je kunt natuurlijk ook voor zachtere unisex kleuren kiezen, zoals mintgroen of zachtgeel.

Tropisch

De tropische stijl zien we al een aantal jaar terug in woonkamers, geboortekaartjes en trouwkaarten en nu is het ook helemaal in voor babykamers. Het leuke aan de tropische stijl is dat je deze zo uitgesproken kunt maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor een leuk behang met bladeren en wilde dieren of zet een aantal grote planten in je unisex babykamer, in combinatie met heel veel dieren knuffels. Je kunt natuurlijk ook een paar leuke posters met bladeren ophangen en subtiel wat vaasjes met nep bladeren en bloemen neerzetten.

Avontuur

Als je er zelf graag op uit gaat en niet bang bent voor het onbekende, dan is het avontuur thema leuk voor je unisex babykamer. Kies bijvoorbeeld voor een grote landkaart als behang of schilder zelf een berglandschap als eyecatcher op de muur. Een tipitent, schommel en een stapel oude koffers doen het leuk als details bij dit thema. Maak de kamer af met muurstickers van wilde dieren en een paar mooie atlassen. Zo kan je kindje al van kleins af aan de mooiste reizen uitstippelen.

Neutrale kleur

Een kleur die altijd kan en die bij zowel jongens als meisjes past is grijs. Stel je unisex babykamer samen met verschillende soorten grijs, zodat je contrast creëert en het toch een rustig geheel wordt. Je maakt je babykamer speelser met grijze sieren, zoals een pluche olifant, een mooie muursticker van een muis of een walvisposter. Vind je al dat grijs toch iets te grauw worden? Met witte meubels en accessoires wordt het weer frisser. Kies een wit ledikantje, een wit vloerkleed in de vorm van een wolk of een romantisch wit hemeltje.