Wil je na een lange dag heerlijk zitten in een fauteuil en ben je op zoek naar een fauteuil? Voordat je een fauteuil aanschaft, is het belangrijk om na te denken over een aantal onderwerpen. 

Stoel of fauteuil

Een stoel of een fauteuil? Beide woorden worden gebruikt in verschillende situaties. Tegelijkertijd hebben beide woorden een andere betekenis. Met beide woorden wordt een zitmeubel bedoeld. Fauteuil wordt vaak gebruikt voor een luxe versie van een zitmeubel. Een fauteuil is als het ware een bank met comfort voor 1 persoon. Een duidelijk verschil is er dus niet.

Stijl van jouw ruimte

Voordat je een fauteuil aanschaft is het goed om te kijken naar de stijl van jouw ruimte en daarmee ook de stijl de van de fauteuil. Het zou zonde zijn als je enthousiast thuiskomt van de woonboulevard met een fauteuil en als je thuiskomt blijkt dat hij helemaal niet past bij jouw interieur. Er zijn enorm veel verschillende stijlen. Hou je van een moderne fauteuil of juist een klassieke fauteuil? Een fauteuil is niet het enige meubel in de ruimte. Houd daarom ook rekening met alle andere meubelen in de ruimte. Als je dat doet, behoud je de stijl van de ruimte en past de fauteuil daar ook bij. 

Kies het juiste materiaal

De keuze van het materiaal voor een fauteuil is belangrijk en daarom goed om aandacht aan te besteden. Er is volop keuze voor verschillende materialen. Kunststof, leer, stof en kunstleer zijn de algemene opties. Iedere stof heeft voordelen en nadelen en daarom is het goed om je hierin te verdiepen. Zo is een leren fauteuil makkelijk schoon te maken. Heb je vragen of kom je er niet uit? Vraag het aan een specialist. De specialist kan je meer vertellen over de verschillende stoffen en zo kan je een goed overwogen keuze maken. 

Kleur van de fauteuil

De stijl en het materiaal is gekozen? Vervolgens is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste kleur. Vrijwel alle kleuren van fauteuils zijn beschikbaar en daarom is het goed om de kleur van de fauteuil te laten matchen met de kleuren van de rest van de meubels. Vind je het lastig om een juiste kleur te kiezen? Neem dan een foto van de ruimte waarin je fauteuil komt te staan en neem dit mee naar de winkel. Op deze manier kan de specialist in de winkel je advies geven. 

Kies de bediening van je fauteuil

Een fauteuil staat bekend om haar comfort dus daar hoort ook een bediening van de stoel bij. Over het algemeen kun je kiezen uit manueel verstelbare fauteuils en 1-2 motorische automatisch verstelbare stoelen. Bij een manueel verstelbare fauteuil kan je handmatig de stoel vastzetten en op deze manier de juiste afstelling bepalen. Graag wat meer luxe? Dan is de 1-2 motorische automatische fauteuil een optie. Met een motorische bediening kan je de fauteuil instellen naar jouw voorkeuren. Over het algemeen hangt er een hoger prijskaartje aan de fauteuil met de elektrische motor. 

Kijk voor inspiratie op de site van NADUVI.