zomer in huis halen

Het duurt niet meer lang tot de zomer om de hoek komt kijken. Het warme weer van de afgelopen weken geeft ons in ieder geval hoop op een mooie zomer in eigen land. De meeste mensen hebben hier een jaar op gewacht. Anderen zouden willen dat het zo snel mogelijk weer winter is. Toch ontkom je niet aan het lekkere weer van de zomer. Het is dan ook belangrijk om voorbereidingen te treffen in huis. Zo bestaat bijvoorbeeld de kans dat je tuin een opfrisbeurt kan gebruiken of dat je nog hele donkere accessoires in je woonkamer heb staan. Geen paniek! Hieronder lees je hoe je jouw huis zomerklaar kunt maken. 

Flower power

De meeste mensen houden wel van een plantje of bloemetje in hun tuin. Daar kun je dan ook heerlijk van genieten als je in de tuin zit. We kunnen alleen eenmaal niet de hele zomer buiten leven. Daarom is de eerste tip eigenlijk heel simpel. Zorg ervoor dat je in de zomer niet alleen buiten planten en bloemen hebt staan. Een plantje hier en daar in een potje of een bloemetje in een vaas. Haal de zomer naar binnen zodat je daar ook binnenshuis kunt genieten.

Kies voor kleur

Je hoeft echt niet gelijk je hele huis te verven zodra de zon een beetje begint te schijnen, maar haal wel kleur in huis in de zomer. Dit kan heel simpel door het plaatsen van wat vrolijke kaarsen, kussens of bijvoorbeeld een kleedje op de grond. Durf je wel met de kwast in de weer te gaan? Verf dan één muur in een lichte pastelkleur voor een direct zomergevoel.

Memories

Kom alvast helemaal in de zomer vibe door een hoekje te maken waar je je mooiste en leukste vakantiefoto’s en favoriete souvenirs neerlegt of ophangt. Bij het decoreren komen alle mooie herinneringen weer langs en je hoeft er maar langs te lopen en het zomergevoel is weer helemaal terug. Laat de zomer maar komen!

Houd een grote schoonmaak

Heb je nog geen voorjaarsschoonmaak gehouden? Je bent vast niet de enige, maar dan is het de hoogste tijd om dit nu te doen. Voordat het echt warm wordt, is het verstandig om je huis een grondig schoon te  maken. Dus haal die keukenkastjes eens helemaal leeg en sop ze goed uit. Stofzuig eens goed achter en onder je bed, maak de horren schoon en was je gordijnen een keer. Zo maak je je huis weer lekker fris en hoef je je daar de hele zomer geen druk over te maken. We hebben namelijk wel iets beters te doen. Van het zonnetje genieten bijvoorbeeld.