Schreven we eerder over de woontrends van 2020, komt het volgende jaar alweer bijna om de hoek kijken. Je huis ieder jaar weer aanpassen op de laatste trends is één van de leukste dingen om te doen, al zeggen we het zelf. In dit artikel vind je dé interieurtrends die jij in je huis moet hebben om komend jaar de show te stelen. 

De kleur: donkerblauw! 

Misschien zag je het in de afbeelding al een beetje terugkomen. De kleur donkerblauw. Waar we het in 2020 vooral zagen op de muren, zie je donkerblauw in 2021 steeds meer terugkomen in de meubels. Goed nieuws dus voor de fans van donkerblauw. Maar wat maakt donkerblauw nu zo populair? Waarschijnlijk omdat deze kleur goed te combineren is met andere (lichte) kleuren. Donkerblauw is origineler dan zwart (wat je erg vaak ziet) dat is dan ook de reden dat steeds meer mensen voor donkerblauw gaan kiezen. 

Licht (gerecycled) hout

In bovenstaande kopje staan eigenlijk twee trends namelijk: licht hout en gerecycled materiaal. Hout in lichte kleuren staat gaaf bij de scandinavische stijl, maar ook bij een industriële stijl kan licht hout erg mooi staan! Niet alleen in meubels zien we dit jaar licht hout, maar ook het plafond en de muur. Wij zijn heel benieuwd hoe iedereen dit in 2021 gaat vormgeven! Daarnaast hebben we recycling vermeld. Komend jaar ga je dit ontzettend veel zien, duurzaamheid wordt namelijk steeds belangrijker. Kies bijvoorbeeld voor hout dat een tweede leven heeft gekregen of hout dat een lagere impact op het milieu heeft.

Statements 

Wat je in 2021 ook steeds meer terug gaat zijn zijn de statement items. Bijvoorbeeld een grote design bank. Doordat zo’n item meteen heel erg opvalt breng je de aandacht in de kamer naar één punt. Het handigst is om als eerst een statement piece aan te schaffen en daaromheen je interieur uit te bouwen. Een meubel hoeft het niet per se te zijn, denk ook eens aan een schilderij. Een leuke trend in 2021 is bijvoorbeeld face line art. Helemaal hot, en een écht statement piece!