Maak de tuin vruchtbaarder om planten beter te laten groeien

Een van de grootste trends in het voorjaar van 2021 is het gebruik van potgrond om tuinen te laten groeien. Potgrond is ideaal omdat het de grond kan voeden met belangrijke mineralen en voedingsstoffen. Hierdoor kunnen uw planten en bloemen het hele jaar door goed groeien. Zo weet u zeker dat deze tuin in het voorjaar van 2021 in bloei komt!

Zorg voor veel groen

In 2020 voerden de Nederlanders een onderzoek uit genaamd “Tuinmonitor 2020” naar hoe Nederlanders kijken naar en omgaan met tuinen. Hieruit blijkt dat Nederlanders gemiddeld één tot vier uur bezig zijn met het onderhouden van hun tuinen. Daarnaast laat dit onderzoek ook zien dat de ontdekking van tuinen door mensen bijzonder belangrijk is. antwoord? De groene tuin in volle bloei! De Nederlandse favoriete tuin staat vol met bloemen en planten. Houd dus rekening met deze trend als je voor het voorjaar van 2021 in de tuin gaat werken. De laatste jaren staan ​​er niet veel planten en zijn tuinen zonder gras populair bij grote betonnen terrassen, deze trend is nu gekeerd en de tuinen zijn vooral natuurlijk en groen. Kies daarom voor mooie lentebloemen en tuinplanten om uw tuin te laten bloeien.

Je tuin is een verlengstuk van je woonkamer

In onze drukke tijden beschouwen steeds meer mensen hun tuin als een ideale plek om te ontspannen. Dit klopt natuurlijk, want de tuin moet een plek zijn om te ontspannen. Daarom is het inrichten van de tuin als verlengstuk van de woonkamer populair geworden. Dit kan door in de tuin een relaxte lounge in te richten, bij voorkeur op een overdekt terras. De luifel kan in de schaduw van een boom zitten, maar ook als het regent is hij ideaal: je kunt er toch buiten zitten. Er zijn meer manieren om van uw tuin een tweede woonkamer te maken.

Plaats bijvoorbeeld een sfeervolle tuinhaard, of plaats mooie grote bloemen en plantenbakken in de tuin. Ook maak je van de tuin een relaxte buitenkamer door persoonlijke decoraties aan het hek of de muur te hangen, zoals je eigen schilderijen of mooie familiefoto’s!

Gebruik waar mogelijk natuurlijke materialen

De tuin in 2021 is een tuin die is ingericht met natuurlijke materialen en meubels. Kies daarom voor houten ligstoelen of tuinbanken. Andere natuurlijke materialen zijn ook goed, zoals bamboe objecten en meubels of rotan tuinstoelen en/of tafels. Kies daarom niet voor aluminium of kunststof, maar voor puur natuurlijke materialen! Een beter idee om kleur toe te voegen aan uw tuinterras is om planten en bloemen rond het terras te gebruiken. Dit geeft niet alleen extra sfeer, maar maakt je tuin ook comfortabeler en groener dan nu. Voer deze ideeën uit en uw tuin is de komende lente klaar!