Wil jij je tuin, of specifieker: je terras, opnieuw gaan inrichten? Zorg dan dat je hier rekening mee houd zodat je het perfecte terras in je tuin krijgt!

Beschutting

Als je wil kun je je terras een aparte ruimte in je tuin maken. Dit doe je door middel van beschutting. Je zondert het terras dan af van de rest van de tuin zodat je een aparte hoek kan creëren. Zet hier dan bijvoorbeeld een barbeque neer en je hebt een eethoek. Of leg er zitzakken neer, voor een zithoek.

Overkapping

Het hoeft niet per se, maar een overkapping kan ook heel veel toevoegen aan je terras. Vooral de tijd waarin je op je terras kan zitten wordt dan vergroot. Je kan namelijk veel later in de tuin blijven zitten omdat het onder een overkapping langer warm blijft. En je kan in de herfst nog buitenzitten, ook als het regent. Denk je dat je dat graag doet? Dan is een overkapping ideaal. Maar als je als het regent of koud is liever binnenzit dan heeft een overkapping niet zo heel veel nut.

Flexibele meubels

Als je een ideaal terras wil, moet je flexibele meubels nemen. Die kun je immers dagelijks verplaatsen zodat je terras ook dagelijks verandert. Als je dat goed doet kun je ook je terras aanpassen op de omstandigheden. Een ideaal terras ziet er in ieder seizoen namelijk anders uit. In de zomer heb je meer aan ligbedden, terwijl in de lente een zitbank fijner is.

Planten

Vooral voor de aankleding van je terras zijn planten heel belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld de palen van je overkapping wegwerken door een plant om de paal heen te wikkelen. Dat geeft een hele andere uitstraling dan een ijzeren paal. Let wel op, als je heel veel planten wil gaat dat ook heel veel moeite kosten, want je moet ze vaak bijhouden.