Je woonkamer is vaak een ruimte waar heel veel standaard dingen in staan. Een bank, een tv en misschien een paar kasten. Maar met deze dingen maak jij jouw woonkamer speciaal!

Leuke krukjes

Met een paar leuke krukjes fleur je de hele zithoek op, of je kunt ze bij een bank als voetsteun en tafel gebruiken. Krukjes zijn er in alle soorten, vormen en maten dus je hebt heel veel keus. Combineer om de woonkamer een nog specialere uitstraling te geven.

Hangende wandkasten

Kleine, open wandkasten geven een woonkamer ook een hele leuke uitstraling. Ze zijn handig, omdat je extra opbergruimte hebt, maar je kan ze ook anders gebruiken. Zet er bijvoorbeeld een vaas met een bloem in om zo meer leven in je woonkamer te hebben, of zet er een ander speciaal item in.

Speciale verlichting

De normale gloeilampen of ledlampen kent iedereen, maar experimenteer met verlichting. Koop bijvoorbeeld een cirkelvormige lamp voor aan de muur, of laat achter een schilderij verlichting installeren zodat het schilderij ge-highlight wordt. Met verlichting laat je een kamer ook nog eens groter lijken, win-win dus!

Overal foto’s

Als je een grote lege plek aan de muur hebt kun je daar het beste schilderijen of foto’s hangen. Die vullen de lege plek op en als je het goed doet voegen ze heel wat toe aan je woonkamer. Maar doe wel rustig aan, te veel is nooit goed. Door te veel foto’s gaat je woonkamer erg druk lijken wat je ook niet wil. Niet alleen aan de muur kun je foto’s hangen, je kunt ze ook op een leeg bureau of een lage kast zetten. Foto’s voegen veel kleur toe en dat is belangrijk voor een gave uitstraling van je woonkamer. Met die kleuren kun je ook meubels samenbrengen, als je ze goed uitkiest.