Bijna iedereen houdt wel van huisdieren. Altijd iemand thuis die blij is om jou te zien. Je kan er lekker mee knuffelen of mee spelen, maar meestal wordt het huis er niet frisser op. In dit bericht lees je de beste tips om jouw huis schoon te houden wanneer je in het bezit bent van huisdieren. 

Biotex

Het kan natuurlijk zo zijn dat je huisdier(en) per ongeluk op de mat hebben geplast. Iedereen weet dat deze geur erg hardnekkig is en dus lastig is om uit het kleed te krijgen. Het schijnt dat Biotex goed kan helpen om deze geur uit het kleed te krijgen. Daarnaast kun je ook baking soda gebruiken omdat dit ongeveer hetzelfde effect heeft als de Biotex. Wees dus niet getreurd als een beestje op de mat heeft geplast, met deze tips kom je van de geur af!

Ventileer het huis

Het huis goed ventileren is een belangrijk aandachtspunt als je wil dat het huis lekker fris blijft. Zorg dat er een deur of een raampje open staat op plekken in het huis waar het een beetje stinkt. Lekker even de frisse lucht door het huis laten trekken zodat die plaats maakt voor de muffe huisdieren lucht!

Centrale opruimplek 

Deze tip geldt vooral voor mensen met huisdieren die graag even gaan spelen met hun speeltjes. Zorg ervoor dat al deze speeltjes uiteindelijk weer op 1 centrale plek verzameld worden. Zo zorg je ervoor dat het huis een beetje netjes en opgeruimd blijft nadat het huisdier even de boel op stelten heeft gezet. 

Geurtjes

Als het huis een beetje muffig ruikt door de aanwezigheid van huisdieren kun je altijd geurstokjes of geurkaarsen aanschaffen. Met deze producten zorg je ervoor dat het huis gewoon even wat lekkerder ruikt.