makkelijke-planten

Veel mensen zijn gek op planten, maar een groot gedeelte daarvan heeft moeite met het verzorgen ervan. Gaat de ene plant dood omdat je hem te weinig water geeft, probeer je het beter te doen bij de volgende en krijgt die vervolgens weer veel te veel water. Het resultaat is dat veel planten het einde van het jaar niet redden. Dat is toch wel erg jammer. Want leuke plantjes in de kamer kunnen voor veel sfeer zorgen. Daarom gingen wij op zoek naar alle makkelijke kamerplanten die iedereen in leven kan houden. Here we go!

Cactus

Op nummer 1 staat natuurlijk de cactus. Deze schattige plantjes hebben erg weinig water en aandacht nodig en zijn dus ideaal voor mensen zoals jij en ik. Het enige wat mis kan gaan is het geven van te veel water. Geef cactussen daarom 1 keer per week een beetje water en geniet van de aanwezigheid van je nieuwe plantje!

Zamioculcas

Deze plant is jouw beste vriend als je vaak vergeet om je planten water te geven, want hij heeft niet veel water nodig. Ook heeft deze Zamioculcas niet veel eisen als het gaat om zonlicht. Door veel mensen wordt deze plant omschreven als een plant die niet van aandacht houdt. Je kunt hem gewoon in de hoek van de kamer zetten en eens in de zoveel tijd water geven. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. 

Gatenplant

Dit is een prachtige plant die redelijk makkelijk te verzorgen is. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je hem niet vol in het zonlicht moet zetten en dat je hem wat water geeft als de grond droog aanvoelt. Good to know: deze plant heeft wel wat meer water nodig dan de twee planten hierboven.

Pannenkoekenplant

Deze plant wordt ook wel Pannenkoekenplant genoemd, omdat de bladeren op kleine pannenkoekjes lijken. Heel erg cute. Hij heeft niet veel water nodig. Het enige waar je op moet letten, is dat de grond waar hij in staat niet uitdroogt. Als deze droog aanvoelt, geef je hem wat water and you’re good to go!

Ficus Lyrata

And last but certainly not least: Ficus Lyrata. Deze makkelijke kamerplant is echt heel tof. Ondanks dat deze plant redelijk makkelijk te verzorgen is, zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. Hij heeft voldoende zonlicht nodig, dus zet hem het liefst in de buurt van een raam. Ook moet de grond altijd een beetje vochtig zijn. Dit is dus een plant waar je iets meer aandacht aan moet besteden.