Over een paar weken is het weer zo ver: vakantie! De vraag is natuurlijk, hoe houd jij jezelf (en je kinderen) bezig? Vakantie is de ideale tijd om bijvoorbeeld je huis opnieuw te stijlen, maar je maakt de rest van het huishouden waarschijnlijk niet blij als ze moeten helpen om meubels in elkaar te zetten. Wat kan je dan wel doen wat je huis een leuke, nieuwe uitstraling geeft en waarmee je ook de rest van het gezin blij maakt? Ga aan de slag met schoolbordverf! Dit lijkt op krijtverf, maar op deze verf kan je daadwerkelijk ook met krijt schrijven. We hebben hier een aantal projecten met schoolbordverf op een rij gezet die jou en jouw gezin en creatieve vakantie bieden!

Tekeningen muur

Dit is wel een redelijk groot project om onder handen te nemen, maar het is het allemaal waard! De ‘beste’ plekken in huis om een muur met schoolbordverf te schilderen zijn waarschijnlijk de keuken, de kinderkamer(s) of de speelkamer. Ondanks alles zou ik er toch voor kiezen om een wat kleinere muur te pakken, omdat het anders misschien wat overweldigend is. In de keuken is het natuurlijk leuk om bijvoorbeeld boodschappen of gerechten op de muur te schrijven. In de kinder- of speelkamer is het ideaal, want als de kinderen nu een keer op de muur kleuren kan het later gewoon weer weggeveegd worden! Zo kunnen je kinderen dus zelf ook bepalen hoe zij willen dat hun kamer er uit ziet.

Functionele deur

Vind je een hele muur schilderen toch net iets te heftig, kies er dan voor om je deur te schilderen met schoolbordverf. Zo kan je alsnog boodschappen, tekeningen en dergelijke noteren, maar is het niet zo aanwezig in de kamer. 

Kalender

Nu kan je natuurlijk kiezen waar je deze kalender gaat ‘schilderen’. Je kan al een kalender structuur aanbrengen door met tape vakken te markeren en hier overheen te schilderen. Als je de tape dan verwijdert hou je dus een lijnwerk met daarin schoolbordverf over. Deze kalender kan je helemaal zelf vormgeven en zo groot of zo klein maken als je wil.

Persoonlijke glazen

Dit is ook een leuk project om met de kinderen te doen, omdat het makkelijk en snel is. Pak een aantal glazen (maakt niet uit wat voor glazen) en verf de onderkant met schoolbordverf. Wanneer het droog is, kan je jouw naam op de glazen schrijven en ook weer uitwissen. Dit is natuurlijk heel handig om glazen uit elkaar te houden op bijvoorbeeld feestjes. 

Bloempotten

Ook dit project is een hele makkelijke. Verf een bloempot, of een deel van een bloempot, met schoolbordverf. Wanneer het droog is, kan je de namen van de planten noteren. Natuurlijk heel erg handig als je bijvoorbeeld een aantal kruiden binnen hebt staan! Verder kan je er ook op schrijven hoe de planten verzorgd moeten worden. Dit is handig wanneer iemand anders jouw planten moet onderhouden wanneer jij bijvoorbeeld op vakantie bent.