Smileliving-Alternatieven-Kerstboom

Allemaal leuk en aardig… zo’n kerstboom, maar niet als je maar een paar vierkante meter hebt en blij bent als er tenminste een bank en tafel in je woonkamer past. Gelukkig zijn er allerlei alternatieven zodat ook jij het kerstgevoel in huis kunt halen zonder dat het al te veel ruimte in neemt.

Krijt

Een kerstboom kun je heel makkelijk in huis toveren door er een op het krijtbord te tekenen. Misschien heb jij wel een krijtbord in de keuken of in de speelhoek van de kinderen. Je tekent eerst de uitlijnen van de boom en kleed hem vervolgens aan met allerlei ballen en lichtjes. Hierbij kun je natuurlijk ook echte lichtjes vastmaken zodat de boom lekker goed opvalt.

Hout

Wil je toch echt dat natuurlijke gevoel creëren net als bij een echte kerstboom? Haal dan wat hout bij de bouwmarkt en knutsel zelf een platte kerstboom in elkaar. Deze kun je vervolgens bijvoorbeeld aankleden door er kaarshouders aan vast te maken. Deze boom zet je tegen een muur aan zodat je eigenlijk geen ruimte verspilt. Daarnaast heb je ook al bestaande bomen die je kunt kopen bij bijvoorbeeld de Hema, de Xenos of de Jysk.

Plak iets

Je kunt eigenlijk alles tegen de muur plakken. Van tape tot stickers en van slingers tot foto’s. Met een beetje creativiteit kun je heel ver komen. Met allerlei verschillende materialen plak je zo een kerstboom bij elkaar. Zoek op Pinterest voorbeelden en maak het na op de muur. Zo kun je met allemaal kleine foto’s de vorm van een kerstboom maken of met tape de omheining van een kerstboom na maken.

Babyboom

Hele kleine boompjes kunnen ook ideaal het kerstgevoel in huis brengen. Je koopt een stuk of drie mini boompjes en zet deze op een leuk dienblad samen met een kerststukje en wat kaarsen. Wanneer het ‘s avonds donker begint te worden heb je op deze manier toch iets gezelligs in huis staan wat met kerst te maken heeft.

Poster of schilderij

Dit is misschien wel de makkelijkste manier om een kerstboom in huis te halen zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen. Je koopt of print een kerstboom op een doek of poster. Deze hang je vervolgens op aan een lege muur, et voilà. Je hebt een kerstboom in huis die je volgend jaar weer van zolder kunt halen.