Je zou het niet zeggen, maar ondanks het zachte weer is het nog steeds winter. Maar langzamerhand komt deze winterperiode tot zijn einde. Het wordt dus weer tijd om je groene vingers te gaan gebruiken en jouw tuin voor te bereiden op de lente. Met deze stappen zorg jij dat je over een paar weken heerlijk kan genieten van de zon in jouw eigen tuintje.

Snoeien

Je begint natuurlijk met de zorg voor de planten die al in je tuin staan. Snoei je struiken, bomen en hagen en wiedt het onkruid. Het snoeien bevordert de groei van de planten en zorgt dus voor een prachtige bos bladeren in de lente. 

Opruimen

Er zullen vast een hoop oude bladeren en ander tuinafval liggen. Nu komen er dan ook nog de takken bij van je gesnoeide planten. Hoog tijd om dus de tuin op te gaan ruimen. Zo wordt bijvoorbeeld je gras minder belemmerd in de groei. 

Maaien

Nu alles is opgeruimd is jouw gazon weer helemaal vrij. Ook dit moet goed bijgehouden worden, want gras begint namelijk alweer met groeien als het buiten 5 graden is. Zo kan je ook goed zien of er wat dode of gele plekken in het gazon zitten. Dan kan je vervolgens deze plekken weer inzaaien met nieuw gras. Sproei er daarna flink wat water overheen of laat de regen zijn werk doen. 

Nieuwe planten

Haal de lente in de tuin door flink wat kleur toe te voegen! Kies voor kleurrijke bloemen voor een gezellige sfeer in je tuin. Wanneer je zaadjes gaat planten is het slim om dit binnen te doen, aangezien het buiten vaak nog net iets te koud is. 

Tuinmeubelen

Misschien heb je al wat meubelen staan of wil je juist nieuwe tuinmeubels zoeken. De lente is het ideale seizoen hiervoor. Wanneer je meubels heel de winter buiten hebben gestaan kunnen ze misschien wat verweerd zijn. Een likje verf kan al wonderen doen! Stem je meubels ook af op het kleurenpalet van je tuin.

Stoep

Ook de betegeling in je tuin heeft in de winter heel wat te lijden. Ga er een keer met een borstel en groene zeep overheen of haal de hogedrukreiniger tevoorschijn. Het vuil wordt zo weggespoeld en je tegels zien er weer als nieuw uit.