Het nieuwe jaar is aangebroken en dat neemt uiteraard vele voornemens met zich mee. Waar de één zijn diploma wil behalen, wil de ander wat kilootjes lichter worden. We hebben een heleboel doelen gesteld die we graag zouden willen behalen in 2020. Voor velen zit daar misschien ook wel het opleuken van je interieur bij. Echter krijg je vrijwel altijd te maken met lastige keuzes. Ik help je een handje door enkele woontrends van 2020 op een rijtje voor je te zetten!

Groen moet je doen

‘Think Green’, dat is het motto van een toenemend aantal mensen. In de afgelopen jaren zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat we zuinig moeten zijn met de natuur en dat is ook te zien in menig huis inrichting. Steeds meer mensen kiezen voor duurzaam meubilair. Denk hierbij aan gerecycled materiaal, LED-lampen of planten in huis. Kies er dus voor om een bezoekje te brengen aan de kringloopwinkel. Hierdoor richt je je huis in op een manier die duurzaam is voor zowel het milieu als je portemonnee!

Tuurlijk, natuurlijk!

Als je het hebt over duurzaamheid, dan denk je natuurlijk meteen aan natuurlijke materialen. Naast dat de materialen duurzaam zijn, zijn ze ook super mooi! Kies daarom in 2020 voor natuurlijke ‘look and feel’ door te werken met materialen als wol, linnen of zeegras. Bovendien worden marmeren en houten meubels ook steeds populairder. Nevens natuurlijke meubels, zijn natuurlijke kleuren ook in trek. Verschillende verfwinkels prefereren in 2020 een grijsblauwe, groenige kleur. Deze kleur wordt ook wel ‘Tranquil Dawn’ genoemd. Vorig jaar bleek een bruin, oranje achtige kleur de voorkeur te hebben bij de verf ondernemingen.

Multifunctioneel is actueel

Nu de vraag naar kleinere appartementen toeneemt, stijgt de vraag naar multifunctionele meubels evenwel. Reden hiervoor is de beperkte ruimte waarover men beschikt, zodra zij zo’n klein appartement hebben aangeschaft. Geen wonder, dat steeds meer winkels en merken breed inzetbaar meubilair ontwerpen en produceren, dus. Voorbeelden van deze meubels zijn een wandplank die ook gebruikt kan worden om een fiets aan op te hangen, een salontafel met opbergruimte of een multifunctionele handdoekradiator.