Door het lekkere lenteweer en alle vrije tijd duiken steeds meer mensen hun tuin in. Soms hoeft er amper wat gedaan te worden en soms juist wat meer. Misschien heb jij jouw tuin nog wel ingericht voor je kinderen die onderhand al het huis uit zijn! Dan wordt het eens tijd om je tuin om te toveren tot een heerlijke, moderne loungeplek. 

Strakke lijnen

Een moderne tuin staat natuurlijk bekend om de strakke lijnen en vormgeving. Hoe creëer je dit effect nu? Zorg er om te beginnen voor dat je zo min mogelijk natuurlijke accenten gebruikt. Dit betekent niet dat je geen planten kunt hebben, maar dit betekent juist dat je bij de betegeling en de tuinafscheiding het zo modern mogelijk moet houden. Heb je nu een houten schutting en wil je deze eigenlijk niet weghalen? Dan kun je er voor kiezen om je schutting in een neutrale kleur zoals wit of grijs te schilderen. En bij de betegeling zorg je er juist voor dat je voor grote en gelijke tegels gaat die je dus ook in gelijke banen kunt leggen.

Passende planten

Het past natuurlijk niet om een wilde begroeiing in je moderne tuin te hebben. Kies daarom voor een aantal planten die makkelijk bij te houden zijn waardoor je de groei van de plant dus ook gemakkelijk kunt beïnvloeden. Denk hierbij dus bijvoorbeeld aan kleine struikjes. Bloemen passen ook prima in een moderne tuin, maar dan moet het natuurlijk wel een beetje gecoördineerd zijn. Kies dus voor niet te veel kleuren en kies juist kleuren die goed matchen. Hier kun je vervolgens de rest van het decor ook weer mee combineren. Ook past gras ook prima in een moderne tuin, maar ook hier geldt dat het mooi is als het niet te overheersend is en in goede lijnen loopt met de rest van de betegeling.

Decoratie

Hierdoor verschilt een moderne tuin vooral van een natuurlijke tuin: de decoratie. Waar er bij een natuurlijke tuin gekozen wordt voor weinig en natuurlijke decoratie, wordt er hier juist gekozen voor wat meer decoratie. De moderne tuin brengt als het ware de woonkamer naar buiten toe, wat betekent dat decoratie dus ook cruciaal is voor de sfeer in de tuin. Combineer kleuren, materialen en texturen met de vormgeving en kleuren die al aanwezig zijn in de tuin.