Ben je van plan om je slaapkamer opnieuw in te richten? Ben je je oude behang beu of wil je gewoon een keer iets nieuws? Dan is het zeker geen slecht idee om decoratieve wandpanelen in overweging te nemen om je slaapkamer mee op te fleuren. Wandpanelen voor in de slaapkamers hebben namelijk tal van voordelen. De moeite waard om te ontdekken! 

Wat zijn wandpanelen juist?
Wandpanelen zijn houten of kunststofpanelen die je met behulp van lijm of vijzen aan de muur kunt bevestigen. Deze panelen hebben ook een beschermende laag, die dient om vocht af te weren en zo schimmels te voorkomen. Deze wandpanelen kunnen in elke kamer gebruikt worden, maar worden vaak gebruikt voor de keuken, badkamer en slaapkamer. Ze bestaan in verschillende soorten kleuren en met verschillende motieven. 

De vele voordelen van decoratieve wandpanelen in slaapkamer 

Ze zijn voordelig

Als je van plan bent om je slaapkamer opnieuw in te richten, dan zijn decoratieve wandpanelen een goede keuze. Wandpanelen zijn namelijk erg goedkoop om te laten plaatsen, en als je ook al maar een klein beetje handig bent kan je ze ook makkelijk zelf plaatsen. Hierdoor spaar je dus een heleboel geld uit.

Wandpanelen zijn ook hygiënisch en schimmelbestendig

De bovenste beschermlaag die op de wandpanelen zit heeft namelijk een waterafstotende werking. Door die waterafstotende werking kan er geen vocht de muren binnendringen en kunnen er zich ook na lange duur geen schimmels ontwikkelen.

Wandpanelen zijn bovendien een veilige keuze

Pvc panelen zijn namelijk geclassificeerd als een niet-ontvlambaar product en zijn dus een veilige optie, zodat je voldoende beschermd bent tegen brandgevaar.

Goed voor het milieu

Wandpanelen zijn ook milieuvriendelijk want het pvc waaruit ze gemaakt zijn is 100% recycleerbaar.

Wandpanelen geven extra warmte, omdat ze isolerend zijn

In de winter zorgen wanpanelen er ook voor dat je het goed warm hebt, omdat ze isolerend zijn. Dat is ideaal om het wat extra warm te hebben in de slaapkamer, tijdens de koude winterdagen(of verfrissing tijdens de hete zomerdagen)!

Geen afwerking nodig:

Er is ook geen extra afwerking nodig nadat je wandpanelen geplaatst hebt. Geen gedoe dus met verf, lak of vernis!

Uitgebreide keuze

Wanpanelen zijn er in verschillende soorten kleuren en met allerlei verschillende motieven. Er is tegenwoordig zo veel keuze beschikbaar, dat het zelf moeilijk zal worden om de juiste kleur of het juiste ontwerp voor jou slaapkamer te kunnen kiezen. 

Bron: bouwbedrijf-zuidholland.nl