Interieur-Fotograferen-Smileliving

Als je die prachtige plaatjes op Instagram ziet kan het wel eens beginnen te kriebelen. Wil je ook mooie foto’s van je interieur? Foto’s maken is een kunst op zich. En interieurfotografie is net wat anders dan bijvoorbeeld portretfoto’s of landschapsfotografie. Gelukkig kunnen we je misschien wel op weg helpen met wat handige tips.

Investeer in een goede lens

Je kunt ook prima fotograferen met je telefoon maar de echte pro’s gaan voor een spiegelreflexcamera’s. Om goede foto’s van je interieur te maken is het handig als je de hele ruimte in beeld krijgt. Je hebt hier een groothoeklens voor nodig. Deze zijn aan de prijzige kant maar het is het geld zeker waard!

Fotografeer bij daglicht

Misschien is deze tip nogal voor de hand liggend maar toch erg belangrijk voor de perfecte foto. Je kunt namelijk het beste fotograferen bij natuurlijk licht. Je zou een donkere foto kunnen corrigeren met enkele fotobewerkingsprogramma’s, maar het beste effect krijg je toch echt wanneer een foto met daglicht is gemaakt.

Houd de camera er recht voor

Dat alles net wat scheef op de foto staat is af en toe frustrerend. Het is dan ook de truc recht voor het object dat je wil fotograferen te gaan staan.Als je het niet helemaal in beeld krijgt neem je wat meer afstand. Lukt het toch niet? Dan zijn er gelukkig handige apps en bewerkingsprogramma’s in dit te corrigeren. Zelfs Instragram geeft zo’n optie.

Oefenen

En zoals bij alles geldt… oefen, oefenen en nog eens oefenen. Het mooie met foto’s is dat je ze ook weer kunt verwijderen. De echte pro’s op Instagram zeggen wel eens dat ze maar tien foto’s maken voordat er een goede tussen zit, maar geloof ons, niks is minder waar. Hoe meer foto’s je schiet, hoe beter je leert hoe je mooie foto’s kunt maken.

Zorg voor diepte

Scherptediepte onderscheidt een professionele foto van een amateuristisch kiekje. Je bereikt dit door een klein diafragma te gebruiken. Je kunt dit trucje het beste toepassen op detailfoto’s. Een andere tip voor meer diepte in je foto is om iets op de voorgrond te plaatsen. Denk hierbij aan een mooie bos bloemen of een leuk fotolijstje.