Smile-Living-Winter-Tuin

De wintermaanden staan weer voor de deur en dat brengt genoeg positieve aspecten met zich mee. Echter is je tuin er misschien wat minder blij mee. Je tuin kan er namelijk al snel kaal en saai uitzien. Gelukkig is daar wat tegen te doen. Namelijk het aanvullen van je tuin met de volgende tips!

Vuurplaats

Een van de redenen dat je in de winter liever binnen dan buiten zit is omdat het buiten behoorlijk koud kan zijn. Behalve als je buiten ook voor warmte zorgt. Kies bijvoorbeeld voor een vuurkorf, een vuurschaal, een vuurton of een buitenhaard. Buiten het feit dat het je heerlijk warm houdt, is het ook nog eens ontzettend knus.

Plant winterbloeiers

De meeste planten en bloemen hebben hun bladeren in de winter wel laten vallen, maar gelukkig bestaan er ook genoeg winterbloeiers die de boel ook in de winter een stuk vrolijker laten ogen. Kies daarom voor lekker veel groene planten die hun groene blad in de winter gewoon vast blijven houden. Denk hierbij aan de Hulst, de Buxus en Coniferen. Daarnaast kun je voor wat roze in je tuin ook voor de Sneeuwbal kiezen. Deze plant heeft namelijk de hele winter roze bloemetjes aan de takken.

Zithoek met kleedjes

Als je dan toch lekker in de tuin wil zitten, zorg er dan voor dat je een gezellige en comfortabele zithoek creëert. Kies voor een leuk bankje met kussens of comfortabele stoelen. Leg daar een paar kleedjes en eventueel schapenvachtjes bij en ga heerlijk genieten van het winterse weer.

Verlichting

Tijdens de donkere dagen in de winter is het wel zo fijn en gezellig om wat extra verlichting in de tuin te hebben. Kies voor sfeervolle lampjes, kaarsen of fakkels. Zo zit je na een lange dag werken toch nog lekker buiten terwijl het eigenlijk al donker is. Je kunt de vuurkorf natuurlijk ook gebruiken als lichtbron. Dan zit je ook nog eens lekker warm. Win-win!

Muurdecoratie

Waarom zou je kunst, foto’s en inspirerende teksten alleen maar binnenshuis ophangen als je ze ook in de tuin kunt hangen. Buiten staan ze namelijk minstens net zo leuk! Kies in de winter voor een mooie foto van een winterlandschap of een winterse quote waar je blij van wordt. Deze kun je in de zomer weer vervangen door een bijpassend exemplaar. Daarnaast doen foto’s van je geliefden het vaak ook erg goed.