smileliving huis opgeruimd

We kennen allemaal het gevoel wanneer je ergens op bezoek bent en binnenkomt in een huis dat onvoorstelbaar schoon en netjes is dat vrijwel onmogelijk lijkt. Je zult jezelf waarschijnlijk de vraag stellen: waarom lukt andere mensen het wel, maar mij niet? In dit blog lees je een aantal basisregels die je kunt toepassen om een net en schoon huis te hebben.

Tip 1: geef je spullen een vaste plek

Veel mensen zullen zichzelf kunnen herkennen in dit probleem. Je bent op zoek naar een specifiek paar schoenen of boek, maar je kan het nergens vinden. Vervolgens haal je heel je huis overhoop om het te vinden. Nu heb je uiteindelijk je schoenen of boek gevonden, maar nu is heel je huis een rommel omdat je het niet kon vinden. Je hebt geen tijd meer om op te ruimen en vervolgens laat je de rommel liggen voor een andere keer. Dit is hoe rommel in huis ontstaat. Het kwijtraken van spullen, waardoor je ze niet kan vinden en alles weer overhoop moet halen. Voor dit probleem is er een eenvoudige oplossing. Geef je spullen een vaste plek en ruim je spullen op. Als alles in huis een vaste plek heeft, kan je ook niets meer kwijtraken. 

Tip 2: berg spullen op

Het is niet raar dat je veel spullen in huis hebt en vooral niet met kleine kinderen, maar berg de spullen op. Op deze manier ziet het er meteen een stuk minder rommelig uit, wanneer alles netjes opgeborgen is. Voor het opbergen van spullen kan je gebruik maken van een speelgoedkist, bakken waarin je spullen bewaart of een kast. Door alles een vaste plek te geven en op te bergen, is alles netjes opgeruimd en ook nog eens op een plek waar je het makkelijk terug kan vinden. 

Tip 3: schone slaapkamer

Een tip die erg vanzelfsprekend is, is het opmaken van je bed. Door je bed netjes op te maken, ziet je slaapkamer er direct een stuk netter uit. Wanneer je je bed aan het opmaken bent is het ook goed om de ramen even open te zetten. Hierdoor komt er weer frisse lucht in je kamer. Je kan dit het beste meteen doen wanneer je op staat. Op deze manier is je slaapkamer netjes en kan je ‘s avonds weer in een frisse schone kamer slapen.