Een prachtige tuin is natuurlijk echt iets om van te genieten. Om de tuin mooi te houden is het natuurlijk wel belangrijk dat deze goed wordt onderhouden. Maar wat kom hier allemaal bij kijken? Heb je veel planten in de tuin dan moet je dit anders onderhouden, dan wanneer je grote stukken grasveld hebt. Zo kan het zijn dat je zulke grote stukken gras hebt dat je het niet meer afkan met een handgrasmaaier, maar dat een zitmaaier kopen nodig is. In dit blog kijken we naar enkele tips voor een goed onderhouden tuin.  

Onkruid het ongewenste plantje 

Het eerste en grootste struikelblok van mensen die hun tuin graag willen onderhouden is het onkruid. Dit kan als snel de tuin onverzorgd laat lijken. Onkruid komt op de meest onvoorstelbare plaatsen omhoog en zorgt er voor dat je een hoop werk hebt aan het verzorgen van de tuin. Toch is er een simpele oplossing voor onkruid. Schoonmaakazijn. Door schoonmaakazijn in een gieter te doen en dit te gieten over het onkruid, zal dit uiteindelijk vanzelf weggaan. Je hebt dan geen last meer van ongewenst onkruid en de tuin zal er een stuk netter uit zien. Ook in het gras heeft onkruid vaak vrij spel, vooral bij grote oppervlakte. Nu is het bijna ondoenlijk om bij zulke grote stukken gras het onkruid er uit te trekken. Een oplossing om je gazon er toch netjes uit te laten zien is het kopen van een zitmaaier of cirkelmaaier. 

Zitmaaier kopen kan een oplossing zijn

Gras kan in bepaalde perioden snel groeien en het lijkt dan al gauw een chaos in de tuin. Om dit tegen te gaan, moet je helaas vaak de grasmaaier erbij halen. Gelukkig is het ook mogelijk om het met een zitmaaier te doen. Een zitmaaier kopen kan dan ook een oplossing zijn. Een zitmaaier is een grasmaaier waar je daadwerkelijk op kan zitten en rijden. Op die manier maak je het grasmaaien een stuk makkelijker, een stuk minder vervelend en ook nog eens een stuk minder intensief. Door het gebruik van een maaier is het gras al gauw weer netjes en is de tuin mooi onderhouden.

Planten hebben water nodig  

Planten hebben voldoende water nodig om te kunnen groeien. Het is dan van belang dat planten ook in warme maanden alsnog voldoende water krijgen wanneer het niet regent. Dit doe je door te sproeien. Elke avond sproeien kan best vervelend worden, maar ook daarvoor is een oplossing. Je kunt namelijk een automatische sproeier in de tuin zetten.