Elk type van jaloezie welke u kunt kopen op de markt beschikt over enkele nadelen. Dit geldt zowel voor de houten als voor de PVC als voor de aluminium jaloezieën. Ondanks het feit dat aluminium jaloezieën door de jaren heen aanzienlijk populairder zijn geworden is het wel nog steeds zo dat u rekening moet houden met enkele nadelen. Wilt u er zeker van zijn dat u met uw jaloezieën van aluminium met zekerheid de best mogelijke keuze maakt? In dat geval kunnen we u alleen maar aanraden om even de nadelen te ontdekken hier op deze pagina! 

Grote stofvangers 

Aluminium jaloezieën staan er algemeen om bekend vrij stevige stofvangers te zijn. Dit geldt in het bijzonder voor de exemplaren die bestaan uit horizontale lamellen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat jaloezieën van aluminium erg onderhoudsvriendelijk zijn. Het stof dat door de jaloezieën wordt opgevangen kan dus met andere woorden erg eenvoudig terug worden verwijderd. Toch, voor mensen die vatbaar zijn voor stof en die bovendien ook niet elke dag opnieuw met een stofdoek wensen rond te lopen in huis zijn aluminium jaloezieën wellicht niet bepaald de beste keuze. Dit gezegd hebbende geldt dit eigenlijk ook voor houten jaloezieën. 

Een beperkte, geluiddempende werking

Bij het aanschaffen van bepaalde jaloezieën zult u altijd rekening willen houden met de isolerende werking van de binnenzonwering in kwestie. Voor aluminium jaloezieën geldt dat ze zowel op akoestisch als op thermisch vlak eigenlijk slechts zeer beperkt isoleren. Bent u dus met andere woorden op zoek naar jaloezieën welke kunnen bijdragen aan de isolerende factor van uw woning? Of wilt u graag hebben dat omgevingsgeluiden door de jaloezieën worden opgevangen of gefilterd? In dat geval is kiezen voor houten exemplaren wellicht interessanter.

Een ietwat kille uitstraling

Elk type van jaloezie beschikt uiteraard over diens eigen, specifieke uitstraling. Van houten jaloezieën is bijvoorbeeld bekend dat ze over een gezellige, warme uitstraling beschikken. Voor jaloezieën die zijn gemaakt van aluminium geldt dit eigenlijk niet. In vergelijking met exemplaren van hout komen ze dan ook aanzienlijk killer over. Dit gezegd hebbende is het wel mogelijk om jaloezieën te kopen in tal van uiteenlopende kleuren. Het kille aspect kan hierdoor enigszins worden opgevangen, maar verdwijnt nooit helemaal. Is het voor jou dus van belang om een zo optimaal mogelijke sfeer en gezelligheid in huis te creëren? In dat geval is het wellicht interessanter om te kijken in de richting van houten of bamboe jaloezieën. 

Zijn aluminium jaloezieën interessant of niet?

Voordat u overgaat tot het kopen van jaloezieën van aluminium is het sterk aan te raden om rekening te houden met de hierboven terug te vinden nadelen. Dit gezegd hebbende is het wel erg streng om zomaar te concluderen dat aluminium jaloezieën niet interessant zouden zijn. Dit type van jaloezieën beschikken namelijk over een uitstekende levensduur en zijn bovendien ook eenvoudig te onderhouden. Daarnaast komen ze echt uitstekend tot hun recht in een eigentijds en modern interieur. Buiten de nadelen waar u rekening mee moet houden zijn er dus zeker ook verschillende voordelen verbonden aan aluminium jaloezieën. Bepaal voor uzelf of het nu precies de voor- of de nadelen zijn welke het meeste doorwegen. Voor aluminium jaloezieën of lamellen kun je dag en nacht in de webshop van Doe Het Budget | Raamdecoratie terecht.