Ibiza wordt uitsluitend gezien als een vakantieland door velen. Echter groeit bij enkele een zodanige voorliefde voor het eiland, dat ze er besluiten te gaan wonen. Waarom ook niet? Naast sprookjesachtige uitzichten, biedt Ibiza ook magische stranden en een legendarische zonsondergang. Kortom, op Ibiza leef je het ‘gouden’ leventje. In deze blog lees je alles over wat je moet weten over het Balearische eiland!

De werkcultuur 

Zodra je de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet hebt bereikt, is het natuurlijk hoofdzaak om ook je kost te kunnen verdienen op het eiland. Maak je geen zorgen, in de zomer is er genoeg werk. Vooral als je beschikt over meerdere talen, kom je er gemakkelijk aan een job in het hoogseizoen. Echter is de Balearische economie met name gericht op toerisme, wat betekent dat een baan in de winter een uitdaging kan zijn. Zodra je geen werk hebt op het eiland, kan het leven beperkt zijn. Houd hier dus rekening mee.

Studeren op het eiland

Daarnaast is belangrijk om te weten waar je kinderen kunnen studeren, als je deze hebt en meeneemt naar Ibiza. Hoewel het eiland erg kindvriendelijk is en kinderen overal goed worden behandeld, is het er lastig om een plek op één van de betere scholen te bemachtigen voor je zoon of dochter. Er is een gebrek aan scholen op het eiland en er bevinden zich dus maar weinig kwalitatief goede scholen op Ibiza. Je zou op zoek kunnen gaan naar een school in het Spaanse binnenland. Daarentegen vertrekt er niet altijd een boot naar Spanje en nemen de vaartochten zo’n 2 uur in beslag. Aanrader is dus om je kind gewoonweg naar een school op Ibiza te laten gaan.

Wat kost het?

Het wonen op Ibiza is relatief duur. Je kan moeilijk aan een appartement komen waarbij de maandelijkse kosten lager dan 1000 euro liggen. Een vrijstaand huis vraagt al snel zo’n twee- tot drieduizend euro van je maandelijkse inkomen, waarbij je meestal vooraf betaalt voor een jaar. Bovendien zijn de huizen schaars op het eiland. Veel huizen worden gehuurd of gekocht om deze uiteindelijk aan toeristen te verhuren. Daar staat tegenover dat het leven niet veel duurder is dan in Nederland. Boodschappen kosten ongeveer hetzelfde en je kunt er uiteten voor een normale prijs. Daarnaast betaal je ook nog is minder belasting en loont het dus om je in Nederland uit te schrijven.