Het is natuurlijk de droom van velen om een huisje-boompje-beestje in de Verenigde Staten te verwerven. Wonen in een appartement in New York of verblijf houden in een luxueuze woning in Los Angeles, het klinkt als de fantasie van menig mens. Living the American Dream, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Verhuizen naar de Verenigde Staten van Amerika gaat namelijk niet van de ene op de andere dag, sterker nog, dat is vrijwel ondoenlijk. In deze blog lees je welke zwaarwegende voorwaarden er aan zijn verbonden om te verhuizen naar the United States of America.

Green Card Lottery

Deze oplossing is vrij simpel. Je schrijft je geheel kosteloos in op de site van de U.S. Department of State en wint één van de 50.000 winnende loten. Ook dit is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Jaarlijks richt de Amerikaanse overheid de Diversity Green Card Lottery in. Als je bent ingeloot, ontvang je een case number. Hoe lager dit nummer, des te groter is de kans dat je zo’n Green Card in bezit krijgt. Hoewel deelname aan de loterij gratis is, is de ontvangst ervan niet geheel zonder kosten. Je zal namelijk een immigrant visa fee en een processing fee moeten bekostigen, wil je uiteindelijk verhuizen naar het land. Daarnaast zal je moeten betalen voor een officieel medisch onderzoek, x-rays kosten, enkele vaccinaties, allerlei bewijsstukken (bank, werkgever, gemeente etc.) en zal je misschien nog een aantal documenten moeten laten vertalen. Voor dit grapje reken je al snel een bedrag van $ 1000 per persoon. Geen wonder dat er onderweg nog mensen afhaken nadat ze de winnende loten in bezit hebben, dus.

Verblijf op termijn

Veel mensen komen er, na het winnen van zo’n Green Card, na enig onderzoek achter dat je je leven niet kan voortzetten in de U.S.A. . Er zijn namelijk verschillende documenten documenten (Visa) nodig voor bepaalde tijd. Echter is het vrijwel onmogelijk om er je leven lang te verblijven. Daar bestaat geen visum voor, tenzij je in bezit bent van een bedrijf waarin geïnvesteerd kan worden en de deuren om die reden wagenwijd open staan. Ook hiervoor zal je een Visa moeten aanvragen en je contact op moet nemen met het consulaat

Kortom, verhuizen naar Amerika is niet zomaar gebeurd. Misschien laten we hiermee jouw droom uiteen spatten, maar het is gewoonweg de realiteit. Je carrière voortzetten en genieten van je pensioen kan je dus beter hier in Nederland doen, waar minder beperkingen bij komen kijken als je dit wil realiseren.